søndag 6. januar 2013

Tanker for 2013...

Hei og godt nyttår!
 
Samtidig som jeg går inn i den travleste sesongen på jobb (regnskap - årsoppgjør), så driver jeg og tenker og planlegger scrappeåret 2013.
 
  
Jeg har prøvd å grovtelle (papir)produksjonen min for 2012, og har kommet frem til at jeg laget 250++ kort, og "bare" ca 50 LO-er. I tillegg scrappet jeg en del på "Dokumentere 2012"-prosjektet mitt som jeg startet på i begynnelse av året.
Ja, og så juleboka for 2010.

 
Jeg skrev i fjor også at jeg ønsket å scrappe mer bilder og færre kort. Slik ble det altså ikke. Så da blir det samme målsetningen i år.
 
Jeg har litt tendenser til tvangstanker (uff, det høres fælt ut, hehe), så hjernen min blir aldri helt fornøyd med bare ei-side-her-og-ei-side-der-scrapping. Det blir for rotete for meg, som elsker systemer. Ideelt sett så burde jeg sikkert holdt meg til vanlige fotoalbum eller fotobøker for hvert år.
 
 
Men så er det den bittelille detaljen da: Jeg Elsker (og da snakker vi Elsker med stor E) scrappeprodukter!! Og jeg elsker å holde på med bilder, både å ta de, sortere de, se på de og lage noe med de. Jeg vil absolutt fortsette med scrappingen (og shoppingen, hehe :) )!

  
Sakte, men sikkert føler jeg at jeg finner frem til "min" scrappestil. Jeg liker det enkelt. Jeg kommer langt med ark og klistermerker. Jeg er ikke så opptatt av lag-på-lag og klin-og-klæsj. Jeg elsker farger. Jeg blir mer inspirert av produkter enn av teknikker. Jeg er ikke noe flink til å finne på egne design, så jeg liker godt skisser eller scraplifting. Jeg vil at sidene mine skal fortelle historier, både små hverdagshistorier og større hendelser. Jeg må ha bildene kronologisk både på pc og i album, og etter at jeg tok Shimelles kurs Cover to Cover, sorterte jeg alle sidene mine etter år. Alle albumene mine er under arbeid, og det er greit for meg.

 
 
Men uansett om jeg scrapper hver dag, så kan jeg ikke få scrappet alle bildene jeg tar. Det er også helt i orden. Med vanligvis 1-3 bilder på hver side, måtte jeg vel hatt et eget hus til alle albumene til slutt. Tilbake til "tvangstankene", så ønsker jeg likevel at det skal være flyt i albumene mine. At vi kan se tilbake og få et reelt inntrykk av hvert år, og ikke bare en tilfeldig side og hendelse her og der.

  
Selv om jeg er langt fra i mål med "Dokumentere 2012"-prosjektet, så liker jeg virkelig denne måten å scrappe på. Jeg kan ta med langt flere småting fra hverdagen uten at albumet blir for ruvende. Jeg synes også det er kjekt å se på resultatet. Men det er utrolig hvor fort man glemmer alle småtingene som hender. De månedene jeg ikke fokuserte så mye og var flink og skrev ned småting, blir det mindre dokumentasjon enn andre måneder.

 (april under arbeid)
 
Derfor har jeg bestemt meg for å utvide prosjektet enda mer dette året.
 
Har dere hørt om Project Life? Det er et konsept som er utviklet av amerikanske Becky Higgins, og det er veldig populært i USA nå. Det er vel i bunn og grunn en blanding mellom vanlig fotoalbum, scrapbook og dagbok. Man lager en dobbeltside for hver uke av året og dokumenterer stort og smått fra den uken. Det er også utviklet egne produkter til dette, men det er mange som benytter sine egne scrappeting til å lage Project Life-album. Det finnes utrolig mye inspirasjon til Project Life, både i blogger, forum, Pinterest osv.

 
Jeg er veldig spent på hvordan dette vil gå. Jeg har enda ikke bestemt meg helt for fremgangsmåten med hensyn til printing av bilder (hjemme eller i butikk) eller om jeg skal ha en eller to sider hver uke. Får vel bare ta det litt etterhvert. Det jeg har bestemt, er at jeg må ha fokus på å ta bilder, skrive litt og organisere hver uke slik at det er klart til scrapping i etterkant. Jeg kommer også til å fortsette med å scrappe vanlige store LO-er og kort. Her på bloggen blir en del, men ikke alt vist frem. Fordi jeg vil at sidene mine skal vise frem ekte hendelser, blir noe av det jeg scrapper for personlig til å legge ut på nettet, synes jeg. Det er heller ikke alle venner og familie som vil blogges, og det respekterer jeg selvfølgelig. :)
 
Jeg tror at 2013 blir et flott år å dokumentere!! :):)

 
 
PS: Bildene er av kort, LO-er og dokumentere 2012-albumet  som ikke har blitt blogget før.

1 kommentar:

  1. For et flott innlegg Hege! Og så mange flotte scrapperier!PL er jo bare så kult - tror det blir for mye for meg, men det kunne jo vært artig å hatt noen sider mellom de vanlige scrapbooksidene....
    Ha et godt og kreativt år :o)

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for en hilsen fra deg!